torstai 21. elokuuta 2014

What next?

Tajusin juuri, etten ole tainnut kirjoitella täällä blogissa oikeastaan mitään mun tulevaisuudensuunnitelmista tai siitä, mitä meinaan nyt lukion jälkeen puuhailla. Siksi ajattelinkin, että nyt on korkea aika valottaa pikkuisen teillekkin mun kuulumisia tältä saralta :) Hain siis tämän kevään haussa ykkösenä Jyväskylän ammattikorkeakouluun matkailualalle, jossa kävin pääsykokeissa pari kuukautta sitten. En ole edes tainnut mainita siitä täällä, mutta pääsin siis sisään juurikin tuonne ykköshakukohteeseeni, eli JAMK:in matkailuun! Ihanaa, kun tietää, ettei tarvitse stressata enää mistään kouluunpääsyhommista tai opiskelupaikasta.


Suunnitelmani on kuitenkin jo monen vuoden ajan ollut pitää lukion jälkeen välivuosi, oli opiskelupaikkaa tai ei, ja sitä suunnitelmaa mä nyt tässä paraikaa toteutankin. Otin siis tottakai koulupaikan vastaan, mutta lykkäsin sitä vuodella niin, että aloitan opinnot vasta ensi vuoden syksyllä.
Syitä välivuoden pitämiseen on monia. 1) En halunnut heti kolmen vuoden lukiourakan jälkeen aloittaa uudestaan koulua 2) En halunnut etsiä hirveällä kiireellä vuokrakämppää ja hoidella kaikenmaailman tavaroidenhankkimisia ja sähkösopimuksia ja muita muuttohärdellijuttuja 3) Haluan käydä töissä ja kerätä välivuoden aikana rahaa, mikä onnistuu hyvin, sillä aion asua kotona, eikä rahaa mene asumis-, ruoka-, tai vastaaviin kuluihin. 4) Poikaystäväni menee inttiin tammikuussa, ja pystymme muuttamaan yhdessä sen jälkeen, kun hänen inttinsä on käyty.
Siinäpä ne tärkeimmät (vaikkakaan eivät tärkeysjärjestyksessä) syyt! Joidenkin mielestä saattaa olla hölmöä, että pidän välivuoden vaikka opiskelupaikkakin on jo taskussa, mutta olen kyllä itse tyytyväinen päätökseeni, ja sehän on tietenkin tärkeintä. Tässä vuoden aikana kerkeää hyvin säästämään rahaa (jos nyt ensin löytyisi vaan se työpaikka, haha) opiskeluvuosia varten ja siinä samalla vaikka hankkia kaikessa rauhassa kalusteet sunmuut uuteen kotiin, sekä etsiä tietenkin sitä kämppää yms. :)


Tällä hetkellä etsin siis töitä, ja tottakai ihannetilanne olisi, että löytäisin niitä pian. Toisaalta, eipä se nyt maailmaani kaataisi, vaikken ihan tässä parin viikon sisään töitä löytäisikään, sillä olen nyt ollut yli kaksi kuukautta kesätyöhommissa, sekä aiemmin tänä vuonna myös siellä terveyskeskuksessa kuukauden töissä. Muutaman viikon "loma" voisi itseasiassa olla ihan hyvästäkin! Ainakin kiireellisten hoidettavien asioiden lista näyttää tuskastuttavan pitkältä, äh..

10 kommenttia:

 1. Ihana mekko, mistä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin laittaa päälle mustan perusmekon mutta koska mulla ei ollut sellaista, pistin topin ja hameen ja toivoin että se näyttäis edes vähän mekolta.. taisin onnistua haha! :D
   Nyt mulla onkin jo ihan oikea tollainen mekko, hooämmän netistä tilattu ja hintakin oli vaan kympin :)

   Poista
 2. Onnea opiskelupaikasta! (: sehän on tärkeintä tekee niinku itsestä tuntuuu parhaalta(: ihana asu😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia :) Nimenomaan, oon täysin samaa mieltä! Asu on ihan supersimppeli ja mun mielestä niinkin simppeli, etten viitsinyt omistaa sille edes omaa postausta, vaan laitoin nämä pari hassua kuvaa vaan kuvituskuviksi tähän :p mutta tosi kiva kuulla, että asu on mieleinen! :)

   Poista
  2. Onnea opskelupaikan johdosta ja kyllä näytät hyvältä "mekossakin" :)

   Poista
  3. Voi kiitos paljon :) hih, "mekossa" tosiaan!

   Poista
 3. Mulla on aivan samat suunnitelmatlukion jälkeen; välivuosi ja töihin. :) Kiva että sain opiskelupaikan!
  Olet upea persoona!<3 -tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hyvältä kuulostavat sunkin suunnitelmat siis ;) välivuosi lukion jälkeen on mun mielestä oikeasti tosi hyvä idea, saa pienen hengähdystauon kolmen vuoden koulu-urakan jälkeen ja voi käydä töissä keräämässä hieman rahaa tulevaa opiskelijaelämää/mitätahansa varten!

   Voi oletpa kultainen, kiitos hurjasti<3 Säkin vaikutat ihanalta tyypiltä :)

   Poista
 4. Mä oon aatellu kanssa tehä noin, eli haen nyt kirjotusten jälkeen ammatti korkeeseen mut haluaisin kuitenki pitää välivuoden mutta kuitenki varmistaa opiskelupaikan. Mitä laitoit syyksi opintojen lykkäämiselle ? En tiiä tajusitko mitää tästä selityksestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kyllä ainakin suositella, varsinkin jo saat koulupaikan niin välivuosi on ihana kun ei tarvitse sitten stressata edes siitä tulevaisuudesta :) ja töissä käymällä ja kotona asumalla saa oikeasti todella hyvin rahaa säästöön!

   Ja tajusin kyllä ihan hyvin haha :> Mun ei tarvinut laittaa siihen minkäänlaista selitystä, vain ja ainoastaan rasti ruutuun (johonkin opiskelupaikan vastaanaottamislappuun tms.) niille lukukausille jotka halusin ilmoittautua poissaolevaksi ja se oli siinä. Mun mielestä siihen ei ikinä vaadita koulun puolesta mitään erityistä selitystä jos oot vuoden tai alle poissa!

   Poista