lauantai 20. helmikuuta 2016

Updated gear

Päätin tuossa koulujen alettua pistää kertaheitolla vaihtoon sekä tietokoneen, että puhelimen. Olin jo pitkään miettinyt, että pitäisi hankkia sekä uusi puhelin, että tietokone, mutta ajattelin hankkivani toisen ensin ja toisen vasta reilusti myöhemmin.
Osui kuitenkin kummastakin sen verran hyvä tarjous kohdalle, että päätin vaihtaa kertarysäyksellä molemmat. Vanha puhelin ja tietokone pääsivät äitini käyttöön, ja sain niistä pienen korvauksenkin, mikä oli ihan mukava juttu uusia hankittaessa.


Ja mitenkäs sitten nuo kuvissa näkyvät beatsit? No, ilmaiset! Kaverini vinkkasi applen (jokasyksyisestä?) opiskelija-alennuskampanjasta, jolla kaikkien mac-koneiden hinnasta sai noin satasen pois. Nyt koneen ostajat saivat lisäksi kaupan päälle beatsin huippukuulokkeet, joiden arvo on n. 200e, ilmaiseksi! Ei siis huono kamppis ollenkaan. Itselläni ei ole oikeastaan ikinä ollut mitään hyviä kuulokkeita, vaan kun harvoin olen kuulokkeita käyttänyt olen turvautunut puhelimen mukana tulleisiin nappikuulokkeisiin. Nuo beatsit ovat kuitenkin aivan eri universumista, ja nyt mietin miten olenkaan voinut aiemmin olla ilman..

Ja ennen kuin joku tulee kommentoimaan jotain rahaan liittyvää, sanon vielä tämän saman minkä olen toistanut monta kertaa kommentteihin vastatessani: vuosien järjestelmällinen säästäminen ja välivuosi töitä tehden ja kotona asuen tekevät ihmeitä :)

Loppuun ajattelin vielä listata hieman omia mielipiteitäni vempeleistä, jos joku on vaikka pohtinut jonkun näistä hankkimista.

Samsung Galaxy S6 

+ omaan silmääni todella kaunis puhelin ja upea, shampanjainen kulta oli minulle alusta asti itsestäänselvä värivalinta
+ mielettömän hyvä kamera
+ pikalataus on supernopea ja lataa puhelimen puolet nopeammin täyteen
+ nopea käyttää, eikä itselläni ole vielä jumittanut ollenkaan, eikä sammuillut/temppuillut pakkasessakaan
- melko kallis, mutta mielestäni ei mitenkään kohtuuttoman hintainen ja edullisempi kuin esim. iphonet. Kannattaa aina pitää silmällä tarjouksia!


Macbook Air 13"

+ akku kestäääää (oikeasti, ehkä paras koneen ominaisuuksista)
+ todella kevyt, siro ja helposti mukana kulkeva
+ hiljainen, useimmiten ei pidä mitään ääntä (ihan kiva muutos entiseen, sillä edellinen koneeni kuulosti räjähtämispisteessä olevalta imurilta ja ylikuumeni ja sammui 10 minuutin leffan katselun jälkeen)
+ yksinkertaisen tyylikäs ulkonäkö, vaikka tämä nyt ei itselleni mikään tärkein ominaisuus tietokoneessa olekaan
+ toiminut niinkun tietokoneen kuuluukin, eli ilman turhia lagailuja ja jumittamisia
- hiton kallis, mutta ainakin näin muutaman kuukauden käyttäneenä sanoisin, että hintansa väärti
- ei toimi niin hyvin yhteen samsungin puhelimen/muiden kuin applen tuotteiden kanssa

Beats by Dr. Dre Solo 2

+ kauniit ja tyylikkäät
+ sanoisin, että moitteeton äänenlaatu ja pehmeä basso, vaikken tietty mikään kuuloke-ekspertti olekaan
+ taitettavat, sopivat mukana tulevaan pieneen kananmunan muotoiseen säilytyspussukkaan
+ sulkevat hyvin pois ulkopuolelta kuuluvan melun
- kalliit, enkä usko, että olisin itse ostanut ikinä näin arvokkaita, vaikka toki loistavat kuulokkeet ovatkin

6 kommenttia:

 1. Miten sä siirrät puhelimesta kuvat tolle macille, kun eihän toi läppäri tunnista kameraa? Siirrätkö ne jonkun pilven kautta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ei oikeastaan oo tarvinut montaa kertaa siirtää kuvia puhelimesta koneelle, mutta muistaakseni käytin jotain erikseen ladattua siirto-ohjelmaa tai jos oli yksittäinen kuva niin lähetin ihan sähköpostilla itselleni :D Kamerastahan kuvien siirtäminen taas onnistuu superkätevästi laittamalla muistikortti koneeseen :) Oispa noin helppoa puhelimenkin kanssa..

   Poista
 2. Mikä toi alennus juttu on? Mistä sen saa? Oon kans ostamassa kyseistä konetta, joten kiinnostais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin sen muistaakseni kun kirjoitin ihan googleen apple opiskelija tai jotain vastaavaa ja sitä kautta pääsee sinne applen opiskelijasivulle :) Yritin äsken etsiä sitä alennusta ja mun mielestä tuolla applen sivulla ei ainakaan tällä hetkellä saa koneen mukana mitään "lahjaa", niinkuin noi kuulokkeet oli, vaan pelkästään hinnasta sen pienen alen. Sen alen kanssakin hinta taisi silti olla korkeampi kuin esim. gigantissa, jossa tämä mun air on tällä hetkellä tarjouksessa 999.
   Eli kannattaa pitää silmällä kaikkien elektroniikkaliikkeiden tarjouksia, macbookit on aika usein tarjouksessa! Ei tosin ikinä missään huimassa alessa, mutta kyllä siinä saattaa pari sataa säästää :) Toivottavasti löydät koneesi hyvään hintaan jostain!

   Poista