sunnuntai 31. tammikuuta 2016

My winter essentials

My winter gear

Olen tässä talven aikana huomannut, että asteiden tippuessa nollan alapuolelle pukeutumisestani tulee hyvin tylsää ja huomaan vetäväni samat kamppeet niskaan päivästä toiseen. Olen ihan äärimmäisen mukavuudenhaluinen, eikä ulkonäkö mene yleensä koskaan lämpimänä pysymisen edelle. Useamman viikon kestäneillä yli -20 asteen hirmupakkasilla päällä oli aina ulos lähtiessä sama setti: uggit, paksu parka, pipo syvällä päässä, kaulahuivi tiukasti kaulassa ja lämpimät tumput kädessä. Itseasiassa tuo sama setti löytyy kyllä päältä hyvin usein, vaikka pakkasasteita olisi hieman vähemmänkin. 

Mutta faktahan se on, talvella kivasti pukeutuminen on huomattavasti haastavampaa. Onneksi lauhemmilla pakkasilla ainoa takkivaihtoehto ei ole enää parka, vaan valinnanvaraa on jo enemmän. Omiin takkisuosikkeihini talvella kuuluu esimerkiksi klassikkojen klassikko, camel coat, joka on itse asiassa melko uusi tulokas vaatekaapissani. Olen ihaillut kamelitakkeja jo muutaman vuoden ajan, mutta en ole löytänyt täydellisen mallista, laadukasta (materiaalissa on oltava villaa) ja edullista yksilöä. Black fridayn kauppakierroksella törmäsin kuitenkin Cubuksessa kaikki kriteerit täyttäneeseen takkiin, jonka oli huipputarjouksessa puoleen hintaan. Hinnaksi jäi 40(!!!) euroa, eli takki oli käytännössä pakko kotiuttaa. Beige väri on ikiklassikko ja takki näyttää upealta niin auki kuin kiinnikin, nappiostos siis! 

Parkan ja camel coatin lisäksi muita talvella suosimiani takkeja ovat ihanan pehmeät ja lämpöiset tekoturkistakit, superkevyt mutta silti lämmin kevytuntsikka sekä aina tyylikäs kipparihenkinen villakangastakki. Itseltäni löytyy kyllä lyhyt musta villankagastakki, mutta tuollaista täydellisen mallista yksilöä kultaisilla napeilla ei ole vielä tullut vastaan. Talvigarderobin väreinä suosikkini ovat musta, beige sekä valkoinen, kuten kollaasistakin ehkä saattaa huomata haha.. Ainoa väripilkku taitaa olla ihana punainen parkani, jota käytän melko harvoin, mutta josta tykkään kuitenkin kovasti.

Olen kova takkifani ja ne ovat laukkujen ja kenkien lisäksi suosikkipukeutumisjuttuni. Omistan jonkin verran erilaisia talvitakkeja, mutta mielestäni ihminen pärjäisi mainiosti vaikka vain kahdella. Toinen rento ja lämmin parka, toinen siisti ja klassisen värinen (kuten musta, harmaa, kameli, tummansininen) villakangastakki, joka käy tarvittaessa hienompaankin tilaisuuteen. 

6 kommenttia:

  1. Nojoo täällä toinenkin tunnustaa pukevansa saman parkatakin pipon ja lapaset päällensä päivittäin :D! Eipä oo kauheesti tarvinnut miettiä mitä päällensä laittaa, kun toi pakkanen ei ole antanut vaihtoehtoja. Jotkut ovat pärjänneet hyvin tossa pakkasessa esim. Nahkatakilla ilman pipoa jota en vaan voi käsittää. Kun oli -25 astetta pakkasta en olisi voinut kuvitellakkaan esim. Kulkevani tuolla minuuttiakaan ilman hanskoja. Jospa vihdoin vois pukea muutakin :D. Toi camel coat on kyllä niin tyylikäs ja naisellinen, itse en vielä omista, mutta jospa se munkin vaatekaapista löytäis paikan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä juuri, lämpö ja mukavuus ennen kaikkea! Ja mäkin oon nähnyt paljon noita nahkatakki -25 asteessa-tyyppejä :s Järkytyin myös, kun törmäsin kaupungilla tyttöön, joka käytti sellaista ohutta kangastakkia, jollaisia omistan itsekin useita eri väreissä. Ei siinä muuten mitään, mutta pakkasta oli 15 astetta ja itse tosiaan käytän noita takkeja keväällä ja kesällä. Mutta ehkä jotkut on vaan niin kuumaverisiä eikä palele ikinä? :D

      Camel coat on kyllä upea :) Se tuo asuun heti jotenkin sellaisen luksusfiiliksen, kun tuo malli on tuollainen näyttävän pitkä ja niinkuin sanoit, naisellinen. Loppusyksystä ja alkutalvesta noita on ainakin paljon kaupoissa, ja myös nettikaupoista löytyi hyvin, kannattaa tsekata ainakin Zalando :)

      Poista
  2. Voitko tehdä koti-postauksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen on ehdottomasti tulossa kunhan saan tässä pikkuhiljaa kuvailtua koko kämpän :) Mitään tarkkaa aikaa en osaa sanoa, mutta tulossa siis on!

      Poista
  3. Koska kämpän esittely postaus? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä oletko sama anonyymi kuin ylemmässä kommentissa, mutta sama vastaus kuin ylemmällekin: tulee heti kunhan saan kämpän kuvailtua :) Toivottavasti mahdollisimman pian siis, onhan täällä jo hyvän aikaa asusteltukin!

      Poista