perjantai 28. helmikuuta 2014

Syksy/talvi juhlapukeutuminen

Noniin tässäpä tulisi nyt se teidän kovasti odottamanne juhlapukeutumispostaus :) Tein tämän postauksen lähinnä syys- ja talvijuhlapukeutumista ajatellen, ja oman pukeutumiseni pohjalta, eli kaikki kollaaseissa esiintyvät jutut ovat sellaisia, joita itsekin juhlapukeutumisessani käytän tai voisin käyttää. Vaatteita kollaaseihin valitessani ja esimerkkiasuja kootessani yritin miettiä vaatteet niin, että niitä voisi käyttää monissa erilaisissa juhlatilaisuuksissa kuten syntymäpäivillä, häissä tai ylioppilasjuhlissa (vieraana), mutta myös esimerkiksi hienolla illallisella tai baarissa.

Untitled #33
 Yläosat
 Juhlaviin asuihin sopivat hyvin monenlaiset yläosat. Kollaasissa näkyvät yläosat ovat sellaisia, joita itse käytän, tai voisin hyvin käyttää juhlapukeutumisessani. 
Materiaali vaikuttaa paljon paidan juhlavuuteen, esimerkiksi sifonki ja satiini ovat siistejä ja "juhlavia" materiaaleja, joita itse suosin paljon. Erilaiset bleisert ja jakut kuuluvat tottakai siistiin pukeutumiseen, mutta mielestäni myös (teko)turkis sopii mainiosti juhlavampiin hetkiin, kunhan tekoturkis on malliltaan hillitty ja siisti. Omaan pukeutumiseeni kuuluvat lähinnä neutraalit värit kuten valkoinen, musta ja puuteri, mutta tottakai yläosa voi olla myös pirteän värikäs, varsinkin nyt kun kevättä kohti ollaan menossa.

 Untitled #32
Alaosat
Alaosissa suosin enemmän housuja kuin hameita. Hameet ovat tietenkin loistava valinta juhlapukeutumiseen, mutta itse olen vain aina ollut housutyttö. Juhla-asuun sopivat erilaiset neutraalin väriset housut, kuten mustat, beiget tai valkoiset. Myös tumma burgudynpunainen toimii mielestäni kivasti ja tuo hieman piristystä asuun. Jos haluaa hieman räväkämmät pöksyt, voi kokeilla esimerkiksi tekonahka- tai pinnoitettuja housuja, tai rentoja, mutta tyylikkäitä kangashousuja vaikkapa leopardikuosissa. Testattu on, leopardipöksyt toimivat loistavasti myös ilta-asussa, uskokaa tai älkää!

 Untitled #34
Mekot
Juhlapukeutumiseen kuuluvat tottakai myös mekot. Itse en ole koskaan ollut mikään kova mekkotyttö, ja tuntuukin, etten ikinä löydä kaupoista täydellisiä mekkoja. Polyvoresta kivoja mekkoja löytyi kuitenkin onneksi paljon, tässä niistä muutamia :) Syksyllä ja talvella suosisin itse mekoissa maanläheisiä sävyjä ja jättäisin ne värikkäät kukkamekot suosiolla kesään. Tottakai pimeään vuodenaikaankin saa kuitenkin loistaa ja säväyttää, ja mielestäni mainio keino tähän ovat erilaiset paljetit ja kimallus mekoissa. Paljettimekon kanssa asustus kannattaa pitää hillittynä, jottei blingbling mene överiksi.

 Untitled #36
Asusteet
Juhliin ehkäpä ainoa oikea laukkuvalinta on clutch. Kun muu asu on hillitty, voi laukulla tuoda asuun vaikkapa ripauksen väriä. Ikisuosikkini tulevat kuitenkin olemaan musta ja nude clutch, sillä niiden monikäyttöisyys vaan on ihan omaa luokkaansa.
Olen itse aika huono käyttämään koruja, joten neuvoisin pitämään kokonaisuuden melko simppelinä. Jos asuun haluaa tyttömäisyyttä ja näyttävyyttä, kannattaa kaulaan kietaista kaunis statement-koru. Mutta tosiaan, yksinkertaisuus on valttia, eli itseään ei kannata kuorruttaa koruilla. Jos sinulla on kaulakoru, et tarvitse näyttäviä korvakoruja, ja toisinpäin.

 Untitled #35
 Kengät
 Korkokengät ovat juhlapukeutumisen kenkävalinta numero yksi. Korkkarit tuovat välittömästi ryhtiä, naisellisuutta ja juhlavuutta asuun. Itse suosin korkokengissä (kuten laukuissakin) nudesävyjä ja mustaa, mutta korkkareilla voi myös säväyttää, josta esimerkkinä punaiset ja leopardikuvioiset kengät.
Kaiken tämän korkkarihöpötyksen jälkeen täytyy kuitenkin tunnustaa, että mä en itse käytä niitä kuin aniharvoin. Älkää käsittäkö väärin, rakastan korkokenkiä, kunhan ne ei ole mun jalassa :D Olen niin hirveän mukavuudenhaluinen, että korkokengät nähdään jalassani vain harvoin, lähinnä juhlissa. Onneksi juhlapukeutumisessa on kuitenkin myös muita kenkävaihtoehtoja, kuin nuo ah-niin-kauniit-mutta-epämukavat korkkarit! Ylipolvensaappaat sopivat mainiosti esimerkiksi baarireissun kengiksi. Itse en niitä minkään minihameen kanssa lähtisi yhdistämään, mutta esimerkiksi mustien housujen kanssa ne toimivat hyvin, ja luovat kaikenlisäksi säärtä pidentävän vaikutelman. Myös ballerinat sopivat erinomaisesti juhlakengiksi syksyllä ja talvella, kunhan sinun ei tarvitse kävellä ulkona. Juhla-asun ballerinojen tulee tietenkin olla siistit, ja itse suosisin jälleen kerran niitä hillittyjä luottovärejä, kuten mustaa ja beigeä, ne kun yleensä sopivat kaiken kanssa.


Siinä oli siis mun vinkkejä juhlapukeutumiseen, toivottavasti tästä nyt joku sai jotain irti! :) Mun kokoamat esimerkki-juhla-asut laitan tänne blogiin vielä tänään illalla, joten stay tuned jos juhla-asuvisioni kiinnostavat!

2 kommenttia:

  1. Jjjjoooo voisin kotiuttaa melkee noi kaikki mekot ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo kivoja ;) Mut miksei kaupoista löydy ikinä tollasia?!

      Poista