lauantai 23. marraskuuta 2013

LONDON DAY 3

Kolmantena päivänä lähdettiin katsastamaan National History Museum. Mentiin museon läheiselle pysäkille metrolla, ja napattiin jossain välissä keksit mukaan semmoisesta pienestä keksiliikkeestä. Siellä myytiin ainoastaan keksejä ja oiskohan niitä ollut n.15 eri makua, eli valinnanvaraa kyllä löytyi! Tosta kuvasta ei todellakaan näy kunnolla sen keksin koko, mutta ne oli todella isoja, sellaisia about reissumies-leivän kokoisia. Keksi oli kyllä tosi hyvää ja tuoretta, mutta keksissä olleet valtavat valkosuklaapalat oli niin makeita, etten pystynyt syömään sitä loppuun.
 Mentiin Lamborghini-liikkeen ohi ja pakkohan siinä oli käydä vähän kuolailemassa.. Oon pienestä asti tykännyt kovasti autoista ja ollut kiinnostunut niistä, ja musta onkin ihanaa, kun Lontossa näkee aina niin paljon kauniita autoja :)
 Perillä! Natural History Museum on siis täysin ilmainen, kuten monet muutkin suosituimmista vierailukohteista Lontoossa (esim. British Museum ja National Gallery). Tuolla oli todella paljon koululaisryhmiä, varsinkin sellaisia söpöjä pikku koululaisia :)
 Joku jättiläiskokoinen muinainen ahmaeläintsydeemi.. Tossa aulassa oli kaikkia muinaisia otuksia, mitkä oli mun mielestä tosi kiinnostavia :) Kannattaa siis muistaa käydä katselemassa myös ne aulan otukset läpi!
 Näyttelyitähän tuolta löytyy todella monia. On ihmisjuttuja, eläimiä, maapalloasiaa, jalokiviä, tiedehommeleita, dinoja, ekologiaa, tulivuoria ja maanjäristyksiä(jotka tosin kiinni ensi vuoden tammikuuhun asti). Mun mielestä yksi kiinnostavampia oli dinosaurusosio, jonka kohokohta oli tuo parissa kuvassa näkyvä liikkuva ja ääntelevä oikeankokoinen T-Rex. Toi liikkuu ihan jatkuvasti, ei siis mitenkään tiettyinä aikoina "esityksinä".
 Myös eläinosiot olivat tosi laajoja ja sieltä löytyikin aikalailla kaikki mahdolliset otukset. Sinivalas oli ehdottomasti tuon alemmassa kuvassa näkyvän suuret nisäkkäät-huoneen tähti, ja se oli oikeasti ihan valtavan suuri! Kuvasta tuon megaiso koko ei taas oikein välity, mutta tuo sinivalas oli aikalailla koko pitkän hallin pituinen.
Mun henkinen ikä on luultavasti jotain 3-7 vuoden väliltä, joten eikö se oo ihan itsestään selvää että mä rakastan hassuja peilejä?
 Meikäläinen matkalla maan keskipisteeseen!
 Ihan aitoja timskuja, mun sormukseen tommonen kiitos.
Tiede ja tutkimus-osiossa, missä käytiin viimeisenä, oli tuollainen jättimäisen munan näköinen hökötys :D Hökötys oli monen kerroksen korkuinen ja tuolla sisällä oli semmoinen tutkimusosasto, missä kerrottiin tutkijan työstä yms. Ylipäätään toi tutkimus- ja tiedeasia, ei ollut mun mielestä niin hirveän kiinnostavaa, vaan mun suosikit tuolta kaikkien osioiden joukosta olivat dinosaurus- ja eläinosiot :) Odotin myös innoissani tulivuori- ja maanjäristysosiota, mutta se oli valitettavasti juuri rempassa. Kaiken kaikkiaan voin kyllä suositella tuolla vierailemista, sillä paikka on tosiaan aivan ilmainen. Jos aikaa on vain vähän, kannattaa katsoa missä osioissa vierailee ja mitkä jättää välistä, sillä kyllä noiden kaikkien kiertämiseen tunteja vierähtää ihan mukavasti. Ainiin ja kesällä tuolla on myös semmoinen villieläinpuutarha, joka kannattaa varmasti käydä myös tsekkaamassa.
 Natural History Museum sijaitsee melko lähellä Harrodsia, joten päätettiin kävellä sinne. Matkalla käytiin syömässä kivassa lounaskahvilassa.
Ei noi Harrodsinkaan näyteikkunat mitenkään kovin vaatimattomia olleet..
 Törmättiin tuolla itseasiassa ihan sattumalta tuohon Dianan ja Dodin muistosuihkulähteeseen, jonka Harrodsin entinen omistaja, Dodin isä Mohamed Al-Fayed on pystyttänyt. Suihkulähteen keskellä olevan kolmion sisässä oli sormus, joka Dodin oli ollut tarkoitus antaa Dianalle. Myös mä kävin kurkkaamassa sormusta ja huh, Dodi on selvästi ajatellut, että more is more, sen verran timantteja oli nimittäin kyseiseen rinkulaan upotettu :D

 Harrodsilta lähtiessämme oli taivas niin upean värinen, että pakkohan siinä oli vielä parit kuvat napsia. 
Harrods oli kyllä ihan kiva paikka, mutta jotenkin mä vaan pidin Selfridgesistä paljon enemmän. Tosi samantyylisiä tuotteita, mutta mun mielestä Selfridgesillä oli laajemmat valikoimat ja muutenkin jotenkin tyylikkäämpi ja modernimpi lookki.
 Harrodsilta ei suinkaan suunnattu vielä hotellille, vaan otettiin metro ja käytiin katsastamassa Big Ben ja sen lähimaasto. Siellähän se Benny oli, ja oli ihan mukava nähdä nuo tällä kertaa pimeällä, kun viimeksi näin alueen päivällä. Jotenkin tuo pimeys tuo ihan uutta fiilistä :)
 Ihan lähellä sijaitsee myös Westminster Abbey, jota käytiin myös katsomassa. Sisälle ei menty, sillä sisäänpääsyhinnat olivat todella suolaiset, 18 (!!) puntaa per hlö.
Sitten vihdoin hotellille! Hetki lepäiltiin hotellilla, jonka jälkeen käytiin vielä lähellä sijaitsevassa kiinalaisessa syömässä.
Seuraava päivä olikin sitten viimeinen kokonainen päivä, ja mulla oli tarkka määränpää tiedossa; VS!

6 kommenttia:

 1. Eiiikä toi dinosaurus oli niin läppä. Muistan ku käytii tuolla äitin ja iskän kanssa ku olin tyylii seiskalla :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo kaikki pikkuset oli ihan innoissaa kattelemassa sitä! :'D

   Poista
 2. Oi mikä elämysmatka! Vitsi mä tahdon tuonne! :) ja täällä toinen autohullu hah. Mies harrastaa autourheilua joten niitten kans tulee paljon oltua tekemisissä. Toki noi lamborghinit painii aina omassa sarjassa. Ite on tottunut ei niin suorapeltisiin vauhtihirmuihin :D ootko kartingia ajanut? Se on huippua! :D tosiaan mä myös pienestä asti tykännyt autoista! Tuo kohta lämmitti erityisesti mun mieltä, ku kaikki aina sanonu ettei autot vois vähempi kiinnostaa niin nyt sain lukea ja todeta että jippii mulla on sielunsisko :D

  Lontooseen tahtoo hän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo autot on kyllä ihan pienestä kiinnostaneet mua, veljeltä tarttunut tämä autoinnostus! Muistan kun kattelin joskus varmaan neljännellä-viidennellä luokalla ihan innoissani jo Top Gearia hahah :D Ja en oo ajanut kartingia, mutta ois kyllä todella hauskaa päästä joskus testaamaan! Kaikki sitä kokeilleet ovat nimittäin puhuneet, kuinka kivaa se on :)
   Kannattaa ehdottomasti lähteä käymään joskus Lontoossa! Lennot ovat todella edullisia, ja siellä on niiin paljon nähtävää ja koettavaa! :)

   Poista
 3. mä oon halunnu pitkän aikaa lontooseen ja näiden kuvien jälkee haluan sinne vielä enemmän! tosi ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, pahoittelut matkakuumeen pahentamisesta ;) Mutta suosittelen kyllä ehdottomasti lähtemään, Lontoo on ihana paikka ja tosi monipuolinen matkakohde! Ja kiitoksia hirmuisesti, mahtavaa jos kuvien kautta välittyy tännekkin hieman ihanaa Lontoon-tunnelmaa :)

   Poista