torstai 12. syyskuuta 2013

Mutakakku

 Oon tässä viimeisen viikon sisällä tehnyt tällä ohjeella jo kaksi kertaa mutakakkua, ja molemmilla kerroilla on onnistunut täydellisesti! Kakku on tosi hyvän makuista ja onkin kadonnut tarjoilulautaselta hyvin nopeasti:) Oon tehnyt mutakakkua tätä ennen vaan kerran, jolloin se epäonnistui ja paistui liikaa, eikä mutakakulle ominaista taikinamaisuutta ollut paljoa. Tällä ohjeella on kuitenkin mennyt ihan nappiin, niin maun kuin koostumuksenkin puolesta! Tärkeintä on muistaa ottaa kakku uunista ajoissa, ettei mene ylikypsäksi! Käytin tossa suklaana ihan fazerin tummaa suklaata, ja laitoin sitä vaan 100 grammaa, sillä se on vähän tummempaa kuin leivontasuklaa, ja koska mä en suklaasta niin välitä.
Mutakakku on toki hyvää heti paistamisenkin jälkeen, mutta mä tykkään siitä tosi paljon myös seuraavana päivänä kun kakku on vähän tiivistynyt ja maut "parantuneet". Kakkua voi säilyttää jääkaapissa tai nyt viileällä vaikka ihan ulkona terassilla yms. kuten me tehtiin, kun jääkaappiin ei mahtunut:D
Ohje on ihan Valion nettisivuilta napattu, mun pienillä muutoksilla ja huomioilla maustettuna:)


Mutakakku

150  g voita
1 ½  dl sokeria
munaa
3 ½  dl vehnäjauhoja
½  tl leivinjauhetta
2  rkl kaakaojauhetta
150  g taloussuklaata 
(myös muu tumma suklaa käy)

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa. Tarkkaile sulamista ja sekoita välillä, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
Leikkaa kakkuvuokaan (halkaisija 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
Paista kakku 200 asteessa 15 - 20 min (mulla on molemmilla kerroilla ollut 16 min ja tullut perfect! Kannattaa tökkiä kakkua hammastikulla ja katsoa tarttuuko siihen taikinaa, jos ei tartu, kakku on jo liian kypsä). Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. 
Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
Lisää siivilän läpi pinnalle tomusokeria. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa ja esim. vadelmia.

Suosittelen todellakin testaamaan, tämä on ainakin meillä ollut todella tykätty!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti