torstai 15. elokuuta 2013

Beneath The Surface

Täällä blogissa oon tähän mennessä keskittynyt aikalailla pinnallisiin juttuihin, joten ajattelin että ehkä ois ihan hyvä aika kertoa vähän jotain blogin pitäjästäkin! Monet lukijat kun mua ei varmaankaan kovin hyvin tunne (jos ollenkaan), niin näiden kautta tulen toivottavasti vähän "tutummaksi" teillekkin! Blogeissa on joskus pyörinyt semmonen 50 asiaa minusta-juttu, ja aattelin siis tehdä sen, mutta en kyllä saanut viittäkymmentä millään kokoon.. Tässäpä tulisi nyt siis 34 asiaa minusta :)


1. Tuntemattomien ihmisten seurassa saatan olla tosi ujo, vaikka ujo on varmaankin viimeinen sana millä minut tuntevat ihmiset mua kuvailisivat.

2. Mulla on tosi monia kummallisia tapoja, joista yksi on haisteleminen. Haistelen aina kirjojen ja lehtien sivuja ja nuuskin aina esimerkiksi tuoksuvia huulirasvoja, suihkusaippuoita, hajuvesiä and the list goes on..

3. Olen oikeasti todella laiska ja rakastan jos mua passataan ja joku hoitaa asioita puolestani.

4. En harrasta mitään enkä oo oikeastaan ikinä harrastanutkaan. Tarhaikäisenä harrastin melko pitkään satujumppaa (:D) ja nyt vanhempana kävin kaverini kanssa kaksi kertaa futistreeneissä mutta siihen se sitten jäikin.. 

5. Olen 167,5 senttiä pitkä eli aika tylsän keskiverto. Oon kuitenkin tyytyväinen mun pituuteen.

6. Olen aika herkkä ja itken helposti niin hyvistä kuin huonoistakin jutuista. Esimerkiksi epäoikeudenmukaisuus ja stressi saavat mut helposti itkemään. Niin ja tietenkin leffat ja eläimiin liittyvät jutut.

 7. Oon todella eläinrakas enkä haluais satuttaa mitään eläimiä. Kaikki ampiaiset ja hämähäkitkin kuljetan aina ulos talosta, en todellakaan voisi tappaa niitä! Oon esimerkiksi kerran ruvennut itkemään kaupungissa kun näin toista jalkaansa nilkuttavan oravan ja mulla kävi sitä niin sääliksi.. (Toi todistaa siis myös kohdan 6 todeksi..) Oon myös vältellyt Hachiko-leffan kattomista sillä mua oikeesti alkaa itkettää kun vaan ajattelenkin sitä :D

 8. Tykkään välillä olla ihan vaan yksikseni ja tehdä omia juttujani. En tarvitse koko ajan ihmisiä ja hälyä ympärilleni vaan nautin välillä ihan vaan rauhassa olosta. 

9. Tää liittyy osittain tohon ylempään mutta haaveilen yksin matkalle lähdöstä. Olis aivan mahtavaa lähteä maailmalle "etsimään itseään" ja tutustumaan erilaisiin kulttuureihin, vähän Eat Pray Love-leffan tyyliin.

10. Oon aika tarkka tavaroista joista pidän, oli ne sitten halpoja tai kalliita. Kerran tuli valehtelematta tippa linssiin kun mun Uggeille lensi jotain kosteusvoidetta..  Haha voi ei kaikki pitää mua kauheena itkupillinä näitten lukemisen jälkeen :D Oon myös hätää kärsimässä jos äiti pesee jotain mun vaatteita "väärin", eli käyttää esim. huuhteluainetta housuihin. (ne menettää venyvyyttä ja löystyy!)

11. Olen ruoan suhteen aika nirso ja esimerkiksi mun poikaystävä kiusaa mua aina tästä.. En esimerkiksi söisi mitään valmislihapullia tai vaikkapa silliä..

12. Lukeminen kuuluu mun lempijuttuihin ja voisin lukea vaikka kuinka paljon koko ajan! Oon jo ihan pienestä pitäen rakastanut lukemista ja lukenut tosi paljon. Luen hyvät kirjat lähes poikkeuksetta 1-2 päivässä sillä en vaan malta laskea niitä käsistäni ollenkaan. Viimeksi ihastuin Jean M. Untinen Auelin Maan Lapset-sarjaan ja luin kaikki kuusi kirjaa (yhteensä yli 4800 sivua..) peräjälkeen. Kaikki kenelle kerroin tosta piti mua aikalailla hulluna mutta ah, rakastin noita kirjoja!

13. Käytän aina nukkuessani yölappuja ja korvatulppia enkä todellakaan osaisi enää nukkua ilman noita niitä vuosia käytettyäni.

14. Kiroilen (valitettavasti) aika paljon, mutten ikinä vanhemmilleni. En vaan ikinä voisi kiroilla vaikka äidilleni, mun mielestä se on niin epäkunnioittavaa.

15. Tykkään saada ihmiset nauramaan ja se usein onnistuukin mun hölmöillä jutuilla.

16. Äiti on mulle maailman tärkein ihminen. Myös poikaystävä pääsee jaetulle ykkössijalle.

17. Pelkään neuloja (erityisesti rokotuksia) ihan älyttömästi. Oon kerran myös pyörtynyt rokotuksen saatuani. Sikainfluenssarokotetta ottamaan mennessä vähän hävetti kun mä siinä ihan kauhuissani pidättelin kyyneleitä ja kaikki pikkulapset olivat vaan ihan rauhallisesti ja rohkeasti menossa sinne rokotukseen.

18. Toinen asia mitä pelkään tai oikeastaan inhoan on lukit. Hämähäkkejä en pelkää ollenkaan ja voin ihan hyvin pitää vaikka kuinka isoa hämähäkkiä kädessä mutta lukit... hyi! Mutta edes lukkeja en pysty tappamaan, musta on ihan järkyttävää miten jotkut pystyy vetelemään lukilta niitä jalkoja pois?!

19. Mun elämässä ja lähipiirissä on ollut aika paljon ikäviä juttuja, (enkä nyt tarkoita mitään "voi ei isi ei ostanut mulle macbookia vaikka halusin") ja välillä vaikeitakin aikoja. Uskon kuitenkin, että vaikeudet loppujen lopuksi vain vahvistaa ja kasvattaa ihmisenä.

20. Oon aika rempseä ja äänekäs enkä pelkää sanoa mielipiteitäni, joten jaan varmasti ihmisten mielipiteitä. Monet mun kaverit on sanonut että ennen kun tutustuttiin he luulivat että oon ihan erilainen (huonossa mielessä) kun millaisena he mua nyt pitävät. Tätä on mun mielestä kiva kuulla, sillä ulkonäkö tai ensivaikutelma ei todellakaan kerro kaikkea.



21. Rakastan hyvää ruokaa ja mun lempiruokia ovat esim. kiinalainen, pastat, kanakori, mummon ruskeakastike ja perunat, salaatit ymsyms..

22. Juon nykyään melko harvoin enkä koskaan juo itseäni mihinkään örvellyskänniin. Umpihumalassa sekoilevat ihmiset on mun mielestä hirveää katsottavaa. Muutama riittää mulle hyvin.
23. Oon matkustellut tosi paljon ja käynyt 14 kertaa ulkomailla (jos viroa ja ruotsia ei lasketa mukaan), ja arvostan suunnattomasti sitä että mun vanhemmat on halunnut pienestä pitäen näyttää meille maailmaa. Matkailu on myös yksi mun lempparijuttuja, ja nyt onkin jo suunnitteilla seuraava reissu, tällä kertaa luultavasti poikaystävän kanssa.

24. Pelkään tosi paljon olla yksin kotona yötä. Aina kun mun vanhemmat ovat olleet mökillä yötä, mulla on ollut joku täällä mun kanssa, ja oonkin koko elämäni aikana ollut ehkä neljä kertaa yksin kotona yötä. Ja joka kerralla ollut sakset tai joku muu "itsepuolustusväline" yöpöydällä :D

25. Oon aina ollut melko säästäväinen, enkä vois esimerkiksi ikinä kuvitella käyttäväni tiliäni kokonaan tyhjäksi. Oon myös aika pihi, enkä erikoisemmin tykkää tuhlata rahaa mitenkään ylenpalttisesti. Niinkuin eräässä aikaisemmassa postauksessa mainitsin, en voisi käyttää kolmeakymppiä johonkin perusvaatekaupan toppiin tai vaikka viittäsataa euroa Vuittonin lompakkoon.

26. En tykkää ollenkaan suklaasta. Esimerkiksi Fazerin sininen, hyyyi! En pysty syömään edes yhtä kokonaista palaa tommoista perussuklaata kerralla, vaan sitäkin järsin hiirityyliin ja loput heitän luultavasti pois. Valkosuklaa on ihan hyvää, vaikken kyllä sitäkään usein syö.

27. Vaikka en pidä lainkaan suklaasta, kaakaota taas rakastan. Oon koko elämäni ajan juonut kaakaota, siis aivan pienestä asti. Juon kaakaota noin litran päivässä, ja en voisi kuvitellakkaan että lopettaisin kaakaon juomisen kokonaan. Aamukaakao, kaakao koulusta tullessa ja iltakaakao vaan kuuluvat mun päivään niin kuin kahvi kahvia juoville. Oon kaakaon suhteen tarkka, vain Dumle-kaakao kelpaa, maidon pitää olla lämmintä, juon sitä vain tietynlaisista isoista muovimukeista ja pillillä. Aina pillillä, ja mieluiten mäkkärin pilli vielä :D Kaakaon vedän aina yhdellä kertaa, taukoja pitämättä. Haha tää kuulosti nyt todella erikoiselta, mutta kuten sanoin, kaakao on mulle tärkeä!

28. Rakastan mun poikaystävää yli kaiken, se on mun tuki ja turva ja luotto, joka tuntee mut läpikotaisin ja jonka kanssa voin olla sataprosenttisesti just se oma hölmö itseni. Ollaan oltu yhdessä nyt vähän yli kaksi ja puoli vuotta, vaikka alunperin mä en ollut edes yhtään varma, oonko "seurustelevaa tyyppiä". Nyt voin kertoa että kyllä todellakin olen, ja myös onnellisempi kuin koskaan :)

29. Mun tulevaisuudensuunnitelmat on vielä ihan auki. Yhdessä vaiheessa ajattelin että haluan lentoemännäksi, mutta nyt sekin on jotenkin jäänyt. Työ voisi kyllä sopia mulle, mutta äh, jotenkin vaan tuntuu ettei mikään ammatti oo täydellinen mulle. Ois kiva kurkistaa vaikka viiden vuoden päähän ja nähdä mihin elämä on kuljettanut. 


30. Rakastan katsella tähtitaivasta ja voisin tuijotella sitä vaikka tunteja. Kirkas tähtitaivas vaan niin älyttömän kaunis ja sitä katsellessa tajuaa miten pienenpieni sitä oikeasti onkaan. Mua kiehtoo tosi paljon ajatus avaruudesta ja sen mittaamattomasta suuruudesta.

 31. Mun lukion tämänhetkinen keskiarvo on 8,3. Oon aina ollut aika hyvä koulussa, lukuunottamatta yhtä ainetta; matikkaa.

32. Turhaudun helposti jos asiat ei mee suunnitelmien mukaan, tai jos yritän vaikka tehdä jotain asiaa ja se ei vaan onnistu. Esimerkiksi openofficen kanssa tapellessa on meinannut kone lentää pari kertaa ulos tosta ikkunasta..

33. En ole kovin siisti ihminen ja huoneessani vallitsee lähes aina pienimuotoinen (hallittu) kaaos. Lähinnä se johtuu siitä että heittelen mun vaatteet aina vaan lattialle ja sängylle, ja en ikinä jaksa laittaa tavaroita takaisin omille paikoilleen.

34. Tää on vähän ristiriidassa ton edellisen kohdan kanssa mutta rakastan tehdä listoja, ja teen niitä aikalailla kaikesta. Ulkomaanmatkalle lähtiessä listaan mukaan pakattavat vaatteet aina varmaan kuukauden etukäteen.

Jaksoiko kukaan edes lukea näitä kaikkia?! :D

8 kommenttia:

  1. Paljon mk:n lompakko sitten maksaa? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi mun oli 125 e:) Onhan sekin paljon mutta mun mielestä vielä ihan siedettävä hinta ainakin tohon viiteensataan verrattuna!:D

      Poista
  2. Entä sun isä? Onko se sulle tärkeä? Mitä kaikkea sulle on tapahtunut, ei tarvitse yksityiskohtaisesti vastata mutta suunnilleen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on iskä tärkeä myös, ja tietenkin mun isoveli kanssa:) Mutta äiti on vaan ykkönen ja sen kanssa oon tosi läheinen:)

      Poista
    2. Mitä sulle on suurinpiirtein tapahtunu?

      Poista
    3. Liittyy terveyteen ja talousasioihin, mutta sen enempää en niistä täällä blogissa puhu.:)

      Poista
  3. Tykkään itekkin tehä listoja ja suunnitella kaikkea etukäteen! Hassua, en oo ainakaan ainut :-) Miten et voi tykätä suklaasta, se on niin ihanaa:3 !?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo mä teen kans kaikesta mahdollisesta! Se jotenki selkeyttää kaikkea ku tekee listan:) Haha kaikki aina ihmettelee tota suklaajuttua, mut en vaan jotenki tykkää siitä yhtään:p Kaakaossa oleva suklaan maku riittää mulle hihih:-)

      Poista